Rabu, 30 November 2011

Sijil Pelajaran Malaysia.

Minggu Pertama yang penuh bahagia. 
BM : Sebagai bangsa Melayu sejati, soalan dapat dijawab tanpa menggaru walaupun kepentingan bahasa kebangsaan diragui.

BI : Sebagai rakyat dunia dalam era globalisasi, soalan yang diberikan juga dijawab tanpa runsing memikirkan tentang Madhuri.

Sejarah : Sebagai rakyat Malaysia dan rakyat dunia yang jiwanya penuh dengan sejarah, soalan yang diberikan dijawab tanpa ragu-ragu walaupun menggaru nak jawab soalan lagu kebangsaan. Eh.

Matematik : Sebagai manusia yang tak pernah dapat nombor 1 dalam kelas, soalan-soalan yang dijawab terasa senang walaupun jawapan yang salah hanya dikesan sesaat sebelum tamat masa menjawab.

Minggu Kedua yang penuh kejutan tidak dirancang.
Agama : Sebagai umat Islam yang sayang akan agamanya dan bercita-cita untuk meng-Islam-kan gegadis Korea ( baca : #dearfuturegfS ) , soalan yang diberikan dapat dijawab walaupun, kuda bukanlah haiwan ternakan.

Matematik Tambahan : Sebagai manusia yang tak pernah dapat A+++ dalam kertas ini, soalan yang diberkan dapat dijawab walaupun banyak kecuaian yang menggeramkan.

Fizik : Sebagai bakal juruterbang berjaya pada masa akan datang, soalan yang diberikan dapat dijawab walaupun tiada sinaran yang keluar daripada mata.

Minggu Ketiga yang menakutkan.
Kimia : Sebagai manusia yang memasak menggunakan kuali besi, soalan yang diberikan dapat dijawab walaupun, entahlah.

Biologi : Sebagai manusia yang mempunya ayah yang berkerja sebagai doktor, soalan yang diberikan dapat dijawan dengan semangat yang berkobar-kobar nak melepaskan diri daripada cengkaman seksaan dunia terulung walaupun, jawapan yang diberikan, hanya Tuhan dan penanda sahaja yang tahu.