Sabtu, 1 Oktober 2011

Nafus.

Sebenarnya terbalik tajuk di atas ni. Bahagian 'u' dengan 's' , silalah betulkan dengan imaginasi sendiri.

Kebelakangan ini, kalau ada yang baca, iyalah, terpaksa cakap, walaupun memang tak ada orang yang buka blog ni pun, aku dah menjadi macam akuyangsebelum. Mengirim entri entah apa apa dan berturut turut setiap hari. Tapi, kali ini lebih melankolik dan penuh drama.

Pengikut-tak-setia yang dah melebihi sedekad ( baca : 10 orang ) ni pun bukan boleh percaya. Nampak macam blog aku dah maju dari segi pembacanya, tapi jangan terpedaya, semua tu pelajarsekolahberkaitanyangsamadenganaku. 

Mereka tak akan buka blog picisan aku ni semata mata mahu mengetahui apa yang aku tulis kali ini. Mereka tak akan tergesa gesa pulang ke rumah selepas waktu persekolahan, dan terus membuka komputer serta memasang Internet yang masih tidak disekat kelajuannya, semata mata nak login blogspot, melihat dashboard dan klik entri terbaru aku yang ada di situ. Terpampang kecil.

Kalau mereka klik pun, sudah tentu mereka tidak akan klik entri aku. Mereka ada banyak lagi blog yang mereka tekan butang biru itu. Blog yang pada mereka lebih menarik, dan kelakar.

Biarkan aku yang berusaha sedaya upaya mengembirakan mereka, duduk di sudut sepi tanpa bicara.

Tapi, nafsu menulis aku yang membuak takkan terhenti walaupun dipermainkan sebegitu rupa.


Walaupun dengan perlian rakan persekolahan.